Back to Top

Jeugdactiviteiten

KINDERNEVENDIENST

In verband met het risico op verspreiding van het coronavirus is het niet mogelijk om als gemeente samen te komen in de Willibrordkerk. In plaats daarvan wordt er een online kerkdienst verzorgd. Voor de kinderen wordt er elke week een video (gemaakt door onze jeugdwerker Lisette Brandsma) op onze Facebookpagina geplaatst met een verhaal en een liedje. De filmpjes zijn ook te bekijken zonder Facebookaccount.

In deze periode na Pasen gaan we samen een kijkdoos maken.

19 april - Wie zorgt voor ons?

De Israëlieten zijn bevrijd uit Egypte. Maar al snel slaat hun blijdschap om in gemopper en geklaag. Hoe komen we aan eten en drinken? Wie zorgt er nu voor ons? Mozes weet het ook niet. God antwoordt en geeft Zijn volk manna om te eten en water om te drinken!

De link voor het filmpje vind je hier: https://www.facebook.com/kerknederhorst/videos/810466186449710/

Vandaag beginnen we met de kijkdoos. Je neemt een schoenendoos en snijdt uit de korte zijde een vierkantje (kijkgaatje). De schoenendoos wordt aan de binnenkant beschilderd: geel voor het zand, blauw voor de lucht, een paar bergen. Vandaag plakken we er een plaatje van eten en drinken in, passend bij het verhaal van deze zondag. 

26 aprilIs de Heer in ons midden?

De Israëlieten zijn op weg naar het beloofde land. God heeft hen bevrijd, maar waar is Hij nu? Mozes zegt tegen de mensen dat ze een kruik met manna
moeten bewaren, zodat iedereen later kan zien wat God voor hen doet. Ook komt er water uit de rots waar Mozes met zijn staf tegenaan slaat.
De link voor het filmpje vind je hier: https://www.facebook.com/kerknederhorst/videos/924600991321115/